PACKARD MOTOR CAR COMPANY valmisti laatuautoja 1899–1958 välisenä aikana. Merkillä oli kukoistuksensa sotien välisenä aikana, jolloin se oli johtava amerikkalaisilla luksusautomarkkinoilla. Packard ei ollut mikä tahansa auto, vaan ajoneuvo, jolla oli korkea laatu ja asema automaailmassa, ja sanonta, joka seurasi merkkiä kaikkien vuosien varrella, oli: "Kysy mieheltä, joka omistaa sellaisen!"

PMCC on myös valmistanut meri- ja lentokonemoottoreita ja pitänyt pintansa sekä kilpailuissa että Yhdysvaltain armeijan piirissä.

NORDIC PACKARD OWNERS CLUB perustettiin vuonna 1971 kokoamaan Pohjoismaiden Packard-omistajat yhteen ja lisäämään merkin tuntemusta ja ymmärrystä sen hienouksiin. Kerhon tarkoituksena oli, ja on edelleen, se, että jäsenet voivat tavata ja seurustella perheidensä ja Packardin autojen kera sosiaalisissa ja miellyttävissä yhteistapahtumissa. Kerho haluaa myös edesauttaa Packardin omistamista ja sen käyttöä avustamalla varaosien hankinnassa, antamalla teknistä neuvontaa ja vinkkejä jne. Vuosien varrella kerho on kasvanut tasaisesti ja on koonnut, 50-vuotisjuhlansa merkkipäivään mennessä 1921, 310 jäsentä ja noin 360 Packard-autoa. Koska omistus jakautuu useille eri mallivuosille, on olemassa laaja tietopohja niille, jotka ovat uusia Packardin omistajia ja tarvitsevat vinkkejä ja neuvoja Packard-autonsa kanssa.

Kerhon johtaminen on toteutettu työryhmien kautta, yksi kussakin pohjoismaassa ja käsittäen kolmesta neljään jäsentä työryhmää kohden. Tämän lisäksi yhteispohjoismainen ryhmä, jolla on tiettyjä yhteisiä tehtäviä, kuten varaosavarastojen hallinta, tekniset tiedot, klubin myyntiartikkelien kauppaaminen ja kerholehden julkaiseminen.

NPOC:lla on myös laaja kontaktiverkosto Yhdysvalloissa, joka auttaa jäljittämään ja löytämään varaosia, joita on muutoin vaikeaa löytää Pohjolasta.

NPOC Bulletin ilmestyy neljä kertaa vuodessa. 24-sivuinen kerholehti kertoo, mitä kerhossa, jäsenten ja heidän autojensa keskuudessa on tapahtunut. Se sisältää myös teknisiä artikkeleita ja suomenkielisen yhteenvedon suomalaisille jäsenillemme. Joka vuosi julkaistaan jäsenrekisteri, jossa myös lueteltu vaunut maittain ikäjärjestyksessä.

Joka vuosi järjestetään yhteinen yhteispohjoismainen Packard tapaaminen jonka yhteydessä pidetään kerhon vuosikokous. Tapahtuman isännöinnistä vastaa kukin Pohjoismaa vuorovuosina. Tämän lisäksi järjestetään eri pohjoismaissa paikallisia Packard tapahtumia.

Koska kerhomme tavoitteena on edistää kiinnostusta tätä hienoa merkkiä kohtaan ja edesauttaa sen mahdollista hankkimista, ei Packard-auton omistaminen sinänsä ole vaatimus. Mikäli yleensä olet kiinnostunut Packardista sinun toivotetaan tervetulleeksi kerhomme jäseneksi ja siten osaksi yhteispohjaismaista yhteisöämme.

Ajankohtaista


Packardkokous 2024

27.6.-30.6.2024

Snekkersten, Tanska